Odla med barn – 25 maj

Utomhus, barn, kurs, trädgård, odling

Under Gröna dagar arrangerar Odla Vardagsmaten kursen Odla med barn, för dig som vill få inspiration att odla tillsammans med ditt barn. Kursledare är trädgårdsmästare Hanna Hofman-Bang. 

Det är trolleri att odla. Att lägga ett litet torrt frö i jorden, vattna, se hur det spirar och växer. Plötsligt har det förvandlat sig och blivit någonting annat. En morot gömde sig där i jorden!
Under den här kursen pratar vi och lär oss om vilka grönsaker och blommor som är lätta för ett barn att odla själv. Vilka som ser roliga ut eller växer stort och knasigt. Hur man på ett enkelt sätt kan få odlingen till en naturlig del i vardagen, med smarta och lätta knep. Lär er tillsammans och låt odlingen växa!

Kursledare är trädgårdsmästare Hanna Hofman-Bang.

Tips: Under Gröna Dagar finns mer kul att upptäcka! Samma dag som kursen Odla med barn arrangeras Vårmarknad på Garvaregården, där det finns lokalproducerad korv och fika och man kan köpa sticklingar, handla hos lokala mat och trädgårdsföretag, träffa föreningar och prata trädgård och odling. Ålyckans kolonilotter i Vagnhärad håller öppet hus. Mer information om Gröna dagar finns på www.odlavardagsmaten.se

Plats: I trädgården bakom Albins & Vera, Västra långgatan 18, 619 35 Trosa
Dag: Lördag 25 maj
Tid: Kl 10.00 -12.00
Antal platser: Max 10 st barn + en vuxen per barn. Anmäl dig som vuxen och svara på webbfrågan hur många barn du har med dig. Kursen är kostnadsfri men om du inte avbokar dig senast tre dagar innan eller inte kommer till föreläsningen får du betala en administrationsavgift på 200 kronor.

Anmäl dig gör du hos Studiefrämjandet.